Privathospitaler scorer offentlige opgaver som aldrig før

Aldrig før er så mange patienter blevet behandlet på privathospitalerne på det offentliges regning som nu. Sidste år blev knap 130.000 patienter udredt eller behandlet på de private hospitaler og klinikker. Og den rekord står snart for fald. Regionernes formand, Bent Hansen, forudser, at antallet stiger yderligere 20-30 pct., når regeringen nye behandlings- og udredningsret træder i kraft til efteråret. Han går imod sit partis linje, efter at Socialdemokraterne har foretaget en overraskende kovending. Hidtil har Socialdemokraterne været imod, at folk får ret til at blive behandlet på et privathospital allerede efter 30 dages ventetid på det offentlige sygehus. Men nu støtter partiet regeringens forslag. ”Når man ændrer standpunkt, må det være af rent strategisk og taktiske årsager,” siger Bent Hansen.

Landets privathospitaler er i gang med et stort comeback. Aldrig før er så mange patienter blevet behandlet på privathospitaler på det offentliges regning som nu. Meget tyder på, at den rekord snart står for fald.[graph title="Rekordmange behandles på privathospitaler" align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/protected-files/2016/04/TKA_fig01_Rekordmange-behandles-paa-privathospitaler.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/protected-files/2016/04/TKA_fig01_Rekordmange-behandles-paa-privathospitaler.png" caption="Figur 1" text="Næsten 130.000 blev sendt til behandling og udredning på private hospitaler og klinikker sidste år." ]Kilde: Danske Regioner og Landspatientregistreret. [/graph]

Sidste år blev knap 130.000 patienter sendt til behandling eller udredning på private hospitaler og klinikker. Det er flere end i de historiske år fra 2008 til 2010, hvor den daværende VK-regering ellers blev anklaget for at have åbnet for de gyldne haner og overbetale privathospitalerne for at behandle patienterne. Og tendensen med flere patienter fortsætter. Se figur 1.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), forudser, at antallet af patienter på privathospitalerne på det offentliges regning vil stige med yderligere 20-30 pct., når den nye behandlingsgaranti træder i kraft senere på året. Den nye garanti betyder, at folk atter kan blive behandlet på privathospitaler allerede efter 30 dage, hvis de offentlige sygehuse ikke kan levere varen.

Login