Prominente investorer brænder fingrene på grønne fiaskofonde

Tunge investorer som Dong, PKA og Bankinvest har tabt over 650 mio. kr. på fondene New Energy Solutions, der investerer i unoterede energiselskaber. Første fond er lukket ned, og stort set hele investorernes indskud er tabt, mens den anden fond trods voldsomme tab har fået forlænget levetiden.

En række prominente pengetanke gik i 0’erne sammen om at skyde penge i de grønne fonde New Energy Solutions, NES, men satsningen er endt som en eklatant fiasko.

Investorgruppen, der blandt andet tæller Dong, PKA, Bankinvest samt Lego-familiens pengetank Kirkbi og Lærernes Pension, må nu konstatere, at der trods et samlet indskud på over 1 milliard kroner indtil videre ikke er kommet nogen form for afkast ud af det grønne eventyr.

Det er situationen, på trods af at markedet for grønne investeringer netop nu er på sit højeste, blandt andet på grund af den massive efterspørgsel fra institutionelle investorer som landets pensionskasser, der i den grad har kastet deres kærlighed på infrastruktur og især vindenergi.

Login