Nyt Job til  
Kasper Sand Kjær

S-profil forlader Folketinget for at blive bindeled mellem politik, organisationer og ledere

Socialdemokratiets nu tidligere udlændingeordfører Kasper Sand Kjær har forladt Folketinget for at blive selvstændig med eget rådgivningsbureau. Han vil skabe forandring i krydsfeltet mellem politik, organisationer og ledelse.

Andreas Baumann

Om

Hvem?
Kasper Sand Kjær

Hvilket job?
Partner, POL – Politik, Organisation, Ledelse

Hvorfra?
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet

Der er mange ting, Kasper Sand Kjær ikke kommer til at savne fra livet på Christiansborg. Men dem vil han ikke dvæle ved lige nu, hvor han har kastet sig ud i tilværelsen som selvstændig.

I fire et halvt år har han været folketingsmedlem for Socialdemokratiet, og i mere end 20 år har han haft forskellige politiske poster og tillidshverv i organisationsverdenen – startende med posten som elevrådsformand på sin folkeskole i Randers, over formandsposten i Dansk Ungdoms Fællesråd og kulminerende med medlemskabet af Folketinget og udlændingeordførerposten for Socialdemokratiet.

Den 1. november forlod han Christiansborg for at prøve ”livet uden for politik”. Og onsdag i sidste uge kunne Sand Kjær annoncere, at han sammen med sin mangeårige sparringspartner Jakob Sørensen, som han kender fra tiden i DUF og DSU, har stiftet det nye rådgivningsbureau POL – en forkortelse for ordene politik, organisation og ledelse.

Idéen er at hjælpe organisationer og virksomheder med at udvikle sig i krydsfeltet mellem disse tre arenaer.

”Det er i dette krydsfelt mellem den politiske arena, organisationer og ledelsesopgaven, at Jakob og jeg har mange års erfaringer, og hvor vi tror, vi kan være med til at skabe forandring,” siger Kasper Sand Kjær. 

Blå bog

Baggrund
2019-2023: Valgt til Folketinget for Socialdemokratiet, Københavns Omegns Storkreds

2015-2019: Formand for Dansk Ungdoms Fællesråd

2016: Uddannelseskonsulent, DeltagerDanmark

2012-2015: Ungdomskonsulent, LO

2008-2010: Politisk medarbejder, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

BA i uddannelsesvidenskab, DPU, 2017.

Født i 1989. 

Han beskriver dansk politik som lidt af en “black box” for de fleste organisationer og virksomheder, der ikke lige har lobbyister ansat på fuldtid. Qua sine mange års erfaring fra politik og organisationsverdenen tror han på, at han kan være med til at oversætte logikkerne i den politiske verden, så organisationer lettere kan gøre sig relevante. 

”Det der med at være oversætter og bringe erfaringer og oplevelser fra en eller anden organisation ind i en politisk arena, det tror jeg på, at vi kan hjælpe med,” siger Kasper Sand Kjær.

Han peger på de store udfordringer, samfundet står overfor, hvad end det er klimaforandringerne, de unges trivselskrise, den digitale udvikling og håndteringen af kunstig intelligens eller blot det at skabe det rigtige match mellem uddannelse og arbejdsmarked.

”Alle de udfordringer, vi står med som samfund, bliver mere og mere komplekse og mere og mere sammenhængende. Det er denne kompleksitet, vi har lyst til at arbejde med. For de kræver i stigende grad – fordi kompleksiteten er stigende – at de forskellige dele af en organisation kan arbejde sammen. Det er der, vi vil være bindeled,” forklarer Kasper Sand Kjær.

Det kræver forståelse for dynamikker i organisationer, ledelse og selvfølgelig også politik. Så et definitivt farvel til politik er jobskiftet måske alligevel ikke, medgiver han.

”I hvert fald ikke hvis man definerer politik bredt. Men det er et farvel til livet som politiker.”

Og dermed også alt hvad det indebærer af magtkampe og Christiansborgfnidder. Men det er en anden historie.

Omtalte personer

Kasper Sand Kjær

Selvstændig rådgiver, fhv. MF (S), formand, Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD)
bachelor i uddannelsesvidenskab (DPU, Aarhus Uni.)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu