Sådan får Danmark del i EU’s vækstmilliarder

EU’s storstilede investerinsgplan, der skal rejse over 2.000 milliarder kr. til investeringer i infrastruktur, har fået en kølig modtagelse af dansk erhvervsliv. Men det er en stor fejltagelse, mener to af landets mest erfarne kræfter på området. Den tidligere topchef for DONG Energy, Anders Eldrup, mener, at danske kompetencer er “et perfekt match” for ambitionerne i planen, ikke mindst på energiområdet. Men hvis Danmark skal have udnytte potentialet, kræver det, at vi samler kapital- og teknologileverandører i stærke konsortier, der kan gøre sig gældende i stor skala.

EU-Kommissionens storstilede vækstplan, der skal rejse samlede investeringer på 2.350 milliarder kr. over de næste tre år, giver danske virksomheder nye muligheder for at vinde store europæiske millionkontrakter.

Sådan lyder analysen fra de danske aktører, der har høstet størst erfaring – og succes – med at omsætte grøn dansk knowhow, teknologi og kapital til systemisk milliardeksport.

”Danske virksomheders kompetencer er et perfekt match for investeringsplanens overordnede strategiske mål. Samtidig står både pensionskasser og Eksport Kredit Fonden klar med ’lange penge’ til investering i den slags projekter,” siger Anders Eldrup, tidligere topchef i DONG Energy, medlem af Mandag Morgens velstandsgruppe og dynamo i en række grønne danske tænketanke og businessnetværk.

Login