Set, læst og hørt: Anders Ladekarl

Netflix-serien ’The Last Dance’ har givet Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, indsigt i kunsten at lede primadonnaer. Han har også genlæst Hanne Vibeke Holsts ’Som Pesten’ og lyttet til podcast om de hvide busser.

Jeg har aldrig brugt meget tid på at læse ledelseslitteratur. Mange bøger bruger lidt for meget papir på lommefilosofi og selvfølgeligheder for en gammel rotte som mig. Jeg finder det mere interessant at finde inspiration i ledere, der har vist deres evne gennem vanskelige udfordringer. Jeg brugte nogle aftener i påskeferien på at se Netflix-serien ’The Last Dance’ om Michael Jordans tid hos basketholdet Chicago Bulls. Ud over at vise, hvorfor ingen nogensinde kommer til at overgå Michael Jordan som basketballspiller, så giver serien et fantastisk indblik i, hvad der skal til for at få et hold af primadonnaer og individualister til at fungere. Hvordan man som træner (læs: chef) skal give rum til individet, og hvordan man bevarer motivationen – selv efter fem mesterskaber. Bliv underholdt, og bliv klogere på ledelse.

Coronakrisen har fået mig til at genlæse en af de bedste og mest underholdende bøger, jeg læste i 2017: Hanne Vibeke Holsts ’Som Pesten’. Den forudsiger nærmest profetisk de udfordringer, vi har haft under krisen. Man kan virkelig mærke, at Holst gennemresearcher sine bøger. Med et indlevende persongalleri får man et indblik i, hvordan WHO og FN-systemet fungerer, hvordan nationale interesser trumfer globale hensyn, og hvordan xenofobi og kapitalinteresser bliver væsentlige spillere i fortællingen om en pandemi. Så det er bare med at kaste sig over bogen, der forresten også er en rigtig god spændingsroman. De, der snart skal evaluere vores indsats under covid-19, kunne fint starte med at læse denne bog.

Login