Kulturanbefaling af 
Emil Kofoed Braunschweig

Set, læst og hørt: Anne Skovbro

Anne Skovbro anbefaler dig at læse om dyrene i afrika, se Benedict Cumberbatch arbejde for at få Storbritannien ud af EU, og så skal du høre Kalaha, ikke spille det. 

Anne Skovbro

Anne Skovbro tiltrådte som administrerende direktør i By og Havn i august 2018. Her kom hun fra en stilling hos Realdania, hvor hun har været filantropidirektør siden 2015. Hun er oprindeligt uddannet civilingeniør og har en ph.d. i Arkitektur og Design.

Læst for nyligt

Jeg har ikke været i biografen i rigtig lang tid. Og det er for dårligt. Men jeg har set noget godt derhjemme. Jeg vil anbefale, at man går ind på HBO og ser filmen ’Brexit: The Uncivil War’ med Benedict Cumberbatch, som spiller rigtig godt.

Den er virkelig aktuel, og det er rigtig flot klaret, at de har lavet en film, man faktisk gider at se om det emne. Det er godt arbejde, at de så relativt hurtigt efter afstemningen er kommet med så flot en film, der giver indblik i, hvordan politiske kampagner fungerer, og hvad der rent faktisk sker i de her forløb.  

Hørt for nyligt

Jeg er stor fan af den norske forfatter Erlend Loe. Jeg elsker hans satire, og hvordan han driller alle os selvgode mennesker. Det er enormt vigtigt, at vi bliver skubbet lidt til, og det gør han virkelig med ’Dyrene i Afrika’. Den har jeg brugt min alt for korte sommerferie på at læse. I bogen går han endnu mere til den end i Doppler-bøgerne og kører den helt ud over skrænten. Den kan jeg virkelig anbefale. Den skal bare læses.

Set for nyligt 

Jeg har været på det gamle Jazzhouse, der nu hedder Hotel Cecil, og høre et band, der hedder Kalaha. Det kan virkelig anbefales, hvis man skal være i godt humør. De har en utrolig dygtig trommeslager, der hedder Emil de Waal. Musikken er en slags jazz med noget afrikansk indover, men det er også elektronisk, og så synger de tyrkisk. Det er virkelig anderledes.

Jeg kan godt lide koncerter på mindre steder, hvor der kommer alle mulige forskellige mennesker. Noget af musikken kan man danse til, mens ellers står man bare og bliver glad i låget af det. Deres seneste album hedder 'Kalaha'. 

Omtalte personer

Anne Skovbro

Adm. direktør, By & Havn
civilingeniør (Aalborg Uni. 1995), ph.d. i arkitektur og design (Aalborg Uni. 2001)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu