Kulturanbefaling af 
Peter Rolsted

Set, læst og hørt: Jesper Nygård

Jesper Nygård, administrerende direktør i Realdania, har ladet sig inspirere af både klassisk musik, politiske erindringer, fodbold og videnskabelige teorier.

Foto: PR

Jesper Nygård

Jesper Nygård er administrerende direktør i Realdania siden 2013, hvor han kom fra en tilsvarende stilling i KAB.

Læst for nylig

Jeg har brugt juleferien på at læse det meste af ’Teorien om alt’ af Jonas Kuld Rathje og Holger Bech Nielsen. Det er en ubegribeligt spændende og velskrevet bog om dels Holger Bech Nielsen, hans liv og værdier og dels hans stræben efter at finde det samlede svar på universets opstået og den store sammenhæng. Det er ikke let at følge med, og nogle gange måtte jeg lige bladre tilbage og læse en gang mere. Jonas Kuld Rathje gør det faktisk muligt at forstå væsentlige dele af Holger Bech Nielsens ræsonnementer – og det er formidling på den store klinge. Holger Bech Nielsen fascineres som barn af den 14. af Jan-bøgerne, der giver en betagende forklaring på atomer. Fantastisk, hvilken forskel en god bog kan gøre.

Jeg er også i gang med Mogens Lykketofts ’Erindringer’ og Sørens Pinds ’Frie ord’. Begge er meget åbne, autentiske og omhandler en del processer, mennesker og historier, jeg selv har været tæt på. Søren Pinds lydbog er indtalt af ham selv, hvilket gør det meget nærværende at høre.

Jeg er optaget af lige vilkår, mangfoldighed og sammenhængskraft. Bogen ’107 danske Pippi-piger’ af Merete van den Berg ligger på boghylden på min iPad, så jeg kan lære mere om foregangskvinder, frontkvinder og mønsterbrydere. Og om min personlige heltinde: Pippi.

Hørt for nylig

Min største musikalske oplevelse for nylig var et besøg i DR’s fine koncerthus, som Jean Nouvel har tegnet, og som Realdania var med til at skabe med en bevilling helt tilbage i 2004. Her hørte jeg DR Symfoniorkestrets og DR Koncertkorets opførelse af Beethovens 9. symfoni ’Skæbnesymfonien’. Fabio Luisi dirigerede. Jeg er ikke meget til klassisk musik, men det var en kæmpe oplevelse. Flere hundrede menneskers samarbejde og enestående talent skabte en totaloplevelse af de sjældne.

Jeg er ikke selv musikalsk – som i slet ikke. Men jeg nyder at synge, når jeg kan gemme mig bag andre. På forslag fra nogle engagerede medarbejdere i Realdania, så starter vi med en fællessang, når vi har personalemøder. Det er sjovt og lyder godt – primært fordi alle de andre synger godt.

Set for nylig

I december så jeg fodbold flere gange. For eksempel Brøndbys superligahold to gange på hjemmebane – bestået uden at være prangende. Det gør lidt ondt, men foråret bliver stensikkert bedre.

I samme måned så jeg Fredericia Teaters fantastiske opførelse af ’Tarzan’ i Falkonersalen. Ét ord: Outstanding!

Som det seneste var jeg til Sport 2019 i BOXEN i Herning 4. januar. Igen i år var det et fantastisk arrangement. Enestående sportskvinder og -mænd og en stribe frivillige får helt fortjent hyldest til et velorganiseret, velafviklet arrangement i det midtjyske.

Omtalte personer

Jesper Nygård

Adm. direktør, Realdania, formand, Realdania By & Byg og The Honorary Committee of the World Congress of Architects CPH 2023, medlem, 2030-panelet, bestyrelsen for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse og The C40 Cities
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1989)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu