Kulturanbefaling af 
Emil Kofoed Braunschweig

Set, læst og hørt: Lene Espersen

Lene Espersen har hørt et interview om overvågningskapitalisme, set humor, der rammer under bæltestedet, og læst en bog fuld af fakta.

Lene Espersen

Lene Espersen er administrerende direktør i brancheorganisation Danske Arkitektvirksomheder. Hun har været medlem af Folketinget i en årrække og tjent som både udenrigs-, erhvervs- og justitsminister.

Hørt for nylig

‘Age of Surveillance Capitalism; We thought we were searching Google but Google was searching us’, samtale med Harvard-professor Shoshana Zuboff i programmet Democracy Now. Hør dette interview med professor Shoshana Zuboff, der handler om techgiganternes kommercialisering af vores private oplysninger og efterfølgende bearbejdning til at nudge og påvirke vores adfærd, uden at vi selv er klar over det. Med andre ord et indgreb i vores private sfære og integritet som selvstændige individer, som sker, uden at vi aner, det foregår. Bør give alle beslutningstagere anledning til at overveje, hvor balancen skal være mellem individets ret til privatliv og techgiganternes mulighed for at udnytte private data til kommercielle formål.  Når jeg hører Shoshana Zuboffs beskrivelse af den udnyttelse, techgiganterne foretager i vores privatliv, giver det klare associationer til det tidligere DDR. Shoshana Zuboff er virkelig værd at lytte til.

Set for nylig

Citysingler: Gammel vin på nye tasker. Helt fantastisk underholdende samling af sketches med tre stærke kvinder i 40’erne, der godt tør ramme under bæltestedet, og som bruger humor, musikalitet og kreativitet til at sætte fokus på hverdagslivet med skønne, kiksede og ufatteligt sjove indslag. Der er grinegaranti, og man vil føle sig utrolig godt underholdt, uanset om man er mand eller kvinde. Men fedt, at tre stærke kvinder kan give den gas og ikke er bange for at bruge de samme virkemidler, som vi ofte ser hos mandlige standupkomikere.

Læst for nylig

Hans Rosling: ’Factfulness’. I disse tider, hvor store globale spørgsmål fylder mere end nogensinde, er der behov for at lade videnskaben og verdens faktiske tilstand fylde i vores bevidsthed, inden man går til panikhandlinger eller ender i apati. Hans Roslings bog, der også giver en god indføring i statistik som værktøj, giver et glimrende indblik i den reelle udvikling i verden, herunder ikke mindst den positive udvikling i udviklingslandene, og giver os alle sammen et håb for fremtiden, ikke mindst underbygget af solidt statistisk data. Der er presserende globale udfordringer, såsom klimaforandringer, der kræver konkrete politiske løsninger, og det kræver, vi kan holde hovedet koldt, mens hjertet er varmt. 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu