Set, læst og hørt: Lisbeth Dalgaard

Lisbeth Dalgaard er blevet charmeret af operasangeren Gert Henning Jensen, har set ballet på Bellevue og læst japansk litteratur.

Jeg har det, man vil kalde en meget bred musiksmag og lytter til rigtig meget forskelligt – det skal bare være lavet med omhu. Men en helt særlig musikoplevelse for mig er at høre opera live og meget gerne intimt. På den måde får man både den virkelig smukke sang og unikke klang samt sangerens helt intense udstråling og kraftfuldhed. Det går direkte i hjertet! Senest har jeg oplevet det med kongelig operasanger Gert Henning Jensen – han giver sig 110 procent og er samtidig en charmerende entertainer. Har man endnu ikke haft denne oplevelse, vil jeg anbefale at opsøge den ved førstgivne lejlighed – og hvis ikke før så ved CPH Opera Festival 2020. I en helt anden genre er jeg fuldstændig blown away, når Robbie Williams giver koncert. Han har om nogen publikum i sin hule hånd – ”Let me entertain you” giver så meget mening.

Jeg har mange gange oplevet sommerballetter – både på Bellevue, i Landbohøjskolens gård, i Politigården og i parken ved Sølyst. Virkelig skønne, intense, henførende, smukke og imponerende forestillinger. Men i år oplevede jeg en lidt anderledes og meget intens forestilling, nemlig Alban Lendorf i balletten ’Danish Design’ på Bellevue. Det var en totaloplevelse med lyd, lys, billeder, dans, indtryk, ynde, intensitet, styrke og smukke udtryk. Der blev forestillingsmæssigt spillet på rigtig mange forskellige strenge. Selv følesansen, når lette papirstykker ramte en – og overraskende virkningsfuldt i et arkitektonisk smukt rum. Skulle denne forestilling blive sat op igen, vil den have min varmeste anbefaling.

Login