Set, læst og hørt: Per Christensen

Per Christensen ser virtuelt karantæneteater og anbefaler bogen, der har lært ham at slappe af.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Emilie Fabricius Eriksen

Per Christensen

Per Christensen er forbundsformand i 3F siden 2013, hvor han var forbundssekretær.

Læst for nylig

Jeg vil gerne anbefale ‘Det hele handler ikke om dig’ af Niels Overgaard. Det er en fremragende bog, som hiver de gamle stoikere frem igen. Aldrig har vi haft så meget velstand i vores del af verden, og alligevel stresser vi rundt som hovedløse høns i jagten på den næste fladskærm. Flere og flere unge rammes af angst og depression. Vi er nødt til at få sat perspektiv på livet. Vi skal slappe af og træffe beslutninger på et rationelt grundlag og ikke, når vi er i vores følelsers vold. Stoikerne var meget bevidste om, at der er ting i livet, man ikke kan gøre noget ved. I virkeligheden kan man kun styre ens tanker og handlinger. En god bog til både arbejde og familieliv. Jeg er blevet roligere og klogere af at læse den – det bilder jeg i hvert fald mig selv ind.

Set for nylig 

Der har jo ikke været de store muligheder for at gå i teatret eller til koncert her under coronakrisen. Men netop derfor er Det Kongelige Teaters forestilling Karantæne på KGL Xtra en fin lejlighed til at komme i det virtuelle teater – og hvor var det fremragende. Her følger vi en familie i ugerne, efter at Danmark lukkede ned. Det var en fantastisk oplevelse at se Det Kongelige Teaters kunstarter i spil hjemme foran skærmen. Forestillingen er kunst og kultur, lige når det sker – og så i denne helt særlige periode for os alle. Ganske enkelt imponerende på så kort tid at tale lige ind i den anderledes hverdag, vi står i. Se den!

Hørt for nylig

I en tid, hvor nyhederne udvikler sig sekund for sekund. Hvor informationerne desværre er upålidelige, og hvor en del medier synes at have en dagsorden og har gjort sig selv til mandagstrænere. I en sådan tid er det fantastisk at have et medie, hvor man går i dybden, hvor man analyserer og perspektiverer. Et sådant medie er ’Orientering’ på P1. Jeg begynder dagen på P1, og sidst på eftermiddagen får jeg lige de vigtigste nyheder i Orientering. Ikke i små bidder, men i et samlet overblik leveret af indsigtsfulde journalister, der tilstræber objektivitet. Det er radio i verdensklasse, der gør en lidt klogere.

Omtalte personer

Per Christensen

Faglig sekretær, 3F Mølleåen, fhv. forbundsformand, 3F
tømrer


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu