Kulturanbefaling af 
Emil Kofoed Braunschweig

Set, læst og hørt: Poul Michaelsen

Poul Michaelsen har været en tur på Fjordenhus i Vejle, læst krimien ’Vinterland’ og lyttet til amerikanske Billie Eilish.

Foto: Anders Sune Berg

Poul Michaelsen

Poul Michaelsen er hospitalsdirektør i Region Midtjylland, Sydvestjysk Sygehus. Han har en lang række stillinger i Region Midtjylland bag sig.

Set for nylig

Vi havde i Region Midtjyllands koncernledelse den store fornøjelse at være på studietur til Region Syddanmark her i september måned. I den sammenhæng besøgte vi – og fik en rundvisning på – Fjordenhus i Vejle.

Fjordenhus er en meget smuk og meget særlig bygning, der ligger som en lille ø på havnen i Vejle. Bygningen er tegnet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson med Kirk Kapital som bygherre. Det var fantastisk at se, hvor fint der var leget med samspillet mellem natur, bygning og kunstværk(-er).

I mit job fylder byggeriet af det nye hospital i Gødstrup meget. Vi er dybt fokuserede på at færdiggøre det nye hospital, så vi får et fuldt funktionelt hospital – og også gerne et smukt hospital – inden for kvalitetsfondsprojektets økonomiske rammer. I den kontekst var det en stor oplevelse at se den frihed og de uanede muligheder, som var givet Olafur Eliasson til at udforme Fjordenhus.

Rundvisningen på Fjordenhus ved VejleMuseernes meget vidende guide kan også meget varmt anbefales, da fortællingerne og detaljerne er en væsentlig del af oplevelsen.

Hørt for nylig

Jeg må tilstå, at min musiksmag nok meget typisk er præget af min alder. Jeg har stor kærlighed til musikken fra min ungdom: U2, Dire Straits, Bruce Springsteen, Leonard Cohen og Suede. Og fra den hjemlige andedam: Gasolin, Sort Sol, Sandmen og TV2.

Men ny musik kan da også trænge igennem. De sidste måneder har jeg således lyttet meget til Billie Eilish’ ’When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’.

Billie Eilish er en 17-årig amerikanske sangerinde, der skriver sit originale materiale sammen med sin storebror. Hun udgav i marts 2019 sit debutalbum ’When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’, efter hun igennem et par år havde fejret store virale succeser.

Jeg holder meget af det melodiøse og energien i hendes musik, som er suppleret af tekster med kant og humor.

Læst for nylig

Læsning af bøger for mit vedkommende typisk forbeholdt ferier. Denne sommer havde jeg ud over faglitteratur en god krimi med på ferien. Det var Kim Faber og Janni Pedersens debutkrimi ’Vinterland’.

Kim Faber og Janni Pedersen har sammen skrevet en medrivende krimi om to tilsyneladende umage efterforskere Martin Juncker og Signe Kristiansen. De trækkes fra forskellige vinkler ind i den samme sag. En sag om terror i Danmark, der er udført i en kontekst af radikalisering.

Samtidig med den medrivende krimifortælling portrætteres hovedpersonerne som mennesker i hverdagslivets Danmark med de udfordringer, dilemmaer og konflikter, som hverdagslivet også repræsenterer.

Alt i alt et spændende plot og en velskrevet historie.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu