Kulturanbefaling af 
Emil Kofoed Braunschweig

Set, læst og hørt: Stine Bosse

I denne uges ’Set, læst og hørt’ anbefaler forretningskvinden Stine Bosse filmen om, hvordan Cambridge Analytica var med til at hacke Trump til sejr. Og så skal vi en tur tilbage til 1970’erne med bandet 10CC.   

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Stine Bosse

Stine Bosse sidder i bestyrelsen hos BankNordik og en række andre virksomheder. Hun er også medlem af bestyrelsen i PlanBørnefonden. Derudover er hun tidligere direktør i Tryg

Set for nyligt 

Jeg ynder at holde lang sommerferie, men også at lave mange ting. I år er jeg blandt andet startet på at lære græsk og har læst bøger og set en film på Netflix. Det er faktisk første gang, det er sket, og det var en god oplevelse, både mediet og filmen. Lad mig starte med den. 

'The Great Hack' er fra i år og burde ses af alle, ikke mindst unge, der skal bygge videre på vores demokratier under helt nye omstændigheder, men også af os seniorer, der stadig har indflydelse til at gøre noget ved udfordringerne, før de gør noget ved os. Den handler om, hvordan Cambridge Analytica manipulerede borgere i det forløb, der ledte til valget af Trump og Brexit-afstemningens resultat. Det er en dokumentar, og man skal bruge 1 time og 50 minutter. Men jeg lover, at man ikke keder sig et eneste sekund. 

Vi nåede også en tur på Louisiana. Altid vores og også børnenes (6-9 år) favorit. I år så vi udstillingen 'Homeless Souls'. Det gav en god anledning til at tale om vores privilegerede liv kontra flygtninges. Det kan nås endnu, den slutter 22. september og kan varmt anbefales.

Læst for nyligt

Når man lancerer nye ting i sit liv, er forberedelse vigtig. Jeg har i sommer brugt min ferie på at forberede lanceringen af en helt ny lederuddannelse eller rettere lederdannelse. Derfor har jeg genlæst de bøger om temaet, der har gjort mest indtryk. ’Results at the Top’ handler om, hvordan mænd og kvinder gør en forskel i ledelse, når vi er sammen. Og så er den morsom, fordi den også kan bruges til at forstå de svære relationer mellem mænd og kvinder i privatlivet. I bogen er en gennemgang af forskellene mellem mænd og kvinders tankemønstre, og hvordan disse ofte virker modsat. Det giver nogle gode grin, når man kombinerer disse erkendelser med både private og professionelle oplevelser. Der er jo netop intet, der er rigtigt eller forkert. Blot forskelligt. Og det er en gave. Særligt når man indser det og bruger det konstruktivt.

Hørt for nyligt

Jeg har altid været glad for ballader. Jeg så ’Bohemian Rhapsody’-filmen på en flyrejse i foråret, derfor har jeg genhørt den dejlige smukke ballade. Midt i nostalgien faldt jeg over albummet 'The Original Soundtrack’ af 10CC. Bandet 10CC gav koncert i KB Hallen for mere end 30 år siden, og det er den eneste koncert, jeg har været til alene. Mine venner dengang var ikke til 10CC. Det var jeg. Dejligt at svælge lidt i 70'erne og filosofere over verden dengang og nu. Meget interessant er det i øvrigt, at når jeg spiller datidens musik for mine børnebørn, er de overraskede over, at det er så gammelt. Tja, det var jo efter Beatles, Stones, Deep Purple og alle de andre, der banede helt nye veje. 

 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu