Søren med den sociale indignation

Da Det Konservative Folkeparti i sidste uge atter engang havde formandsskifte, faldt valget af en ny leder på en “rød konservativ” og “et ordentligt menneske”. Sådan karakteriserer venner og politiske modstandere Søren Pape Poulsen. Viborg-borgmesterens borgerlig anstændighed og sociale indignation er dannet under opvæksten i Bjerringbro, siger han selv. Ifølge Papes gode ven, 1. viceborgmester i Hjørring Kommune Daniel Rugholm, var det en opvækst “herude i det rigtige Danmark,” hvor landmandsfaren lærte ham, at man klarer sig selv, og moren bidrog med omsorgsgenet fra sine erfaringer som plejehjemsassistent.

”Han er vokset op herude i det rigtige Danmark. Jeg tror, hans værdier kommer herfra. Fra en opvækst i en helt almindelig dansk familie. Med en far, der har sagt, at du skal yde, før du kan nyde. Og en mor, som har vist vigtigheden af at tage socialt ansvar for de svage.”

Karakteristikken gælder den nye konservative partiformand Søren Pape Poulsen. Og ordene kommer fra Papes gode ven Daniel Rugholm, som også er 1. viceborgmester i Hjørring Kommune. De to partifæller fra det kommunale Jylland taler jævnligt sammen om politik, taktik og de konservative kerneværdier.

”Han bekræfter mig i, hvorfor jeg er konservativ. Søren er en blændende kommunikator, og han har en helt unik evne til at formidle, hvad konservativ politik er i almindelige menneskers hverdag,” siger han med en gentagelse af den karakteristik, der er gået igen i de konservatives iscenesættelse af Søren Pape, siden han blev præsenteret som ny formand i torsdags.

Login