SOMMERSERIE: Arbejdslivet efter corona

Langsomt vender vi tilbage til arbejdslivet efter et langstrakt coronaforløb. Men intet er helt det samme. Distancearbejdet er blevet en ny normal, og alle de vante rutiner er sat til diskussion. Det stiller nye krav til de ledere, der skal få tandhjulene til at snurre i arbejdspladsens store maskineri.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mikkel Gottlieb

Storrumskontoret synger på sidste vers

Arbejdspladsen efter corona er ikke længere “pinden”, hvor man sidder og får noget fra hånden. Det kan man gøre hvor som helst. Virksomhederne skal i stedet fokusere på at være sociale, funktionelle og komfortable mødesteder for medarbejderne, lyder det fra eksperter.

Post covid: Fjernarbejde og hybridarbejdspladser stiller krav om ny ledelse

En stor global undersøgelse fra Boston Consulting Group med over 200.000 respondenter indikerer, at fjernarbejde kan sprede sig til mange flere medarbejdergrupper efter covid-19-pandemien. Og at nye, fleksible arbejdsmodeller endnu mangler at finde en form.

Om at genforhandle det normale

LEDELSE Coronakrisen har haft omkostninger, men også vist nye veje. Nu handler det om at genforhandle rutinerne – med det bedste af det gamle og det nye. Der er bare den hage, at vi slet ikke er enige om, hvad det bedste er, skriver Klaus Majgaard.

Forbered dig på livet som nomadeleder

Nedlukningen satte turbo på en udvikling af arbejdslivet, som har været længe undervejs. Ledere vil møde større krav om fleksibilitet, forståelse og frihed, mens autoriteten bliver noget, de skal arbejde for, skriver Elize Dimare og Johnny Sørensen.

Tilbage på arbejde igen – hvor svært kan det være?

Det er fristende at vælge de enkle løsninger, når man skal genåbne arbejdspladsen: Spare huslejen helt. Kommandere alle på arbejde. Eller bestemme top-down, at det er slut med faste pladser. Men det bliver de ledere, der tør omfavne opgavens kompleksitet, som vinder i det lange løb.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu