Sort september for Danske Bank: Hvor stor bliver udrensningen?

I sidste halvdel af september kommer Danske Banks bestilte rapport om hvidvaskaffæren. Det er svært at se, hvordan Thomas Borgen kan overleve som topchef. Men hvem skal afløse ham og hvad med formand Ole Andersen?

September kan meget vel blive den sværeste måned i Danske Bank, siden finanskrisen var i sit mørkeste hjørne. For ender måneden med en mere eller mindre frivillig exit for Thomas Borgen som følge af hvidvasksagen, så er der tale om en nærmest historisk fyring af en i øvrigt succesfuld topchef i Danmarks største bank.

I disse dage er det svært at se, hvordan Thomas Borgen kan overleve som topchef. Han er under internt pres i banken, Socialdemokratiet angriber offentligt hans person, der er sager på vej fra SØIK, og sagens kerne, hvidvasksagen i Estland, rummer stadig en række ubesvarede spørgsmål om, hvad Thomas Borgen vidste og ikke vidste om hele affæren.

Det handler mest om fakta. For Thomas Borgens ansvar for den aktuelle afdeling i Baltikum frem til udnævnelsen i 2013 gør det uhyre vanskeligt for bestyrelsesformand Ole Andersen at fastholde ham som topchef.

Login