Startup vil samarbejde med fagforeninger om ny dansk model

Det danske arbejdsmarked er under forandring, og i fremtiden vil der komme endnu flere løst ansatte og freelancere. Den udvikling vil virksomheden Worksome kapitalisere på ved bl.a. at samarbejde med fagbevægelsen.

Startup-virksomheden Worksome spår en lys fremtid for danskere, der vil arbejde som freelancere. Men selskabet, der formidler arbejdsopgaver til højtuddannede, ønsker ikke at være en platform, hvor lønnen bliver det afgørende konkurrenceparameter, eller en platform, der formidler specialistkrævende opgaver til billige eksperter i lavtlønslande. Worksome vil være en dansk platform, der matcher virksomheder med specialister, som ansættes på fleksible vilkår i kortere eller længere perioder, lyder det fra medstifter og adm. direktør Mathias Linnemann.

Og den ambition vil selskabet gerne have arbejdsmarkedets parters hjælp til at udvikle en god og nutidig model for.

”Det her tog kører, uanset om parterne på det danske arbejdsmarked vil med eller ej. Vi har ikke råd til at stå på perronen, når toget er kørt. Heldigvis oplever vi, at alle parter herhjemme er meget proaktive på den agenda, og jeg er sikker på, at vi som startup nok skal lande helt konkrete samarbejder med flere forskellige parter inden for fagbevægelsen,” siger Mathias Linnemann.

Login