Stor it-satsning på sundhed: Farvel til papirjournalen

Ny it skal give patienterne bedre sikkerhed og mere effektiv behandling i sundhedsvæsenet. Det er budskabet i en ny fælles og omfattende digitaliseringsstrategi fra regeringen, KL og regionerne. Den skal rette op på de alvorlige mangler i dansk sundheds-it, som både Rigsrevisionen og evalueringen af kommunalreformen har afsløret. Det skal f.eks. være slut med, at læger bruger kostbar tid på at indhente oplysninger om patienter via telefon, telefax eller brevpost, og folk skal have mulighed for selv at kunne booke aftaler på landets sygehuse.

Folk skal have mulighed for selv at kunne booke aftaler på landets sygehuse til behandlinger som graviditetsscanninger. De skal kunne se deres egne sundhedsoplysninger på internettet om bl.a. medicinforbrug og laboratorieprøver.

Langt flere folk med diabetes, hjerteproblemer og andre kroniske sygdomme skal behandles i eget hjem via telemedicin frem for på sygehuset. Og gammeldags brevpost og papirjournaler skal skrottes, da 80 pct. af al kommunikation mellem sundhedsvæsenet og patienterne skal foregå digitalt inden udgangen af 2015.

Det er blot nogle af de 22 konkrete initiativer i en ny, omfattende digitaliseringsstrategi af sundhedsvæsenet, som regeringen er blevet enig med regionerne og kommunerne om at gennemføre frem til 2017.

Login