Supermillionærskat skal betale socialdemokratiske valgløfter

En ny supermillionærskat og fire andre forslag fra Socialdemokratiet skal skaffe 3 mia. kroner ekstra til velfærdsforbedringer. Men selv med de ekstra penge er der ikke plads til de store forbedringer af velfærden, lyder vurderingen fra eksperter.

Uanset om Lars Løkke Rasmussen eller Mette Frederiksen vinder valget, har de ikke mange frie mia. kr. til ny velfærd. 

Det sætter særligt Socialdemokratiet under pres, fordi partiet både lover at opretholde det nuværende velfærdsniveau til et voksende antal ældre og samtidig lover flere penge til sundhed, børn og uddannelser.

Login

 • Anmeld

  Margit Johansen · selvstændig

  Hvis alle betalte den skat de burde, hvordan ser regnestykket så ud?

  Når eksperterne regner sammen, hvad fælleskassen indeholder når alle betalte den skat, moms og afgift de faktisk burde. uden svindel, fusk og gement tyveri. Så er der vel råd til velfærd?

 • Anmeld

  Jack Melchior · Melchior

  Sådan kan pengene skaffes.

  Der kan nemt skaffes 8 milliarder kroner om året. Man skal bare frigive cannabis. Alene udgifterne til, at opretholde den latterlige kamp mod en uskadelig plante, koster 5 milliarder om året. Banderne omsætter for 3 milliarder kroner om året. Penge, som kunne gå direkte i statskassen.
  Det kræver bare, at vores politikkere kommer op til os andre i 2018. De befinder sig stadig i 1966, hvor løgnene om cannabis startede. Canada har lige frigivet det. Det samme har adskillige stater i USA. Så milliarderne findes. Det er bare, at sætte igang.

 • Anmeld

  Torben Lindhardt-Larsen

  Bare brug løs af andres penge - ren populisme

  Reelt har de fleste partier og da specielt de røde ikke anden politik end at tage penge fra borgerne og så dele ud til vennerne og lobbyisterne.

  Bilisterne overbeskattes massivt, mens arbejdstiden i Danmark er i bund - særligt i det offentlige med betalt frokostpause - også til ansatte uden "kundebetjening".

  Hvis Benny Engelbrecht og venner så bare have en ide om hvordan man kunne frigøre ressourer i det offentlige - men det handler kun om at bruge endnu flere penge og andres penge - helt som fagforeningerne og de fleste medieansatte ønsker. Bemærk de fleste medier er finansieret af borgerne.

  Jørgen Goul Andersen er iøvrigt en af de gamle venner af Mandag Morgen - mediet der kalder sig "Innovationshus"