Supersygehuse kan give OPP-gennembrud

Private virksomheder kan komme til at spille en afgørende rolle i byggeriet af de nye supersygehuse. Flere regioner har fremskredne planer om nye former for samarbejde mellem det offentlige og private virksomheder. Det kan blive et gennembrud for offentlig-private partnerskaber, OPP, i Danmark. Det kan også betyde, at Danmarkshistoriens største byggeri bliver endnu større end de 40 milliarder kr., som regeringen ellers har lagt op til.

Private virksomheder kan komme til at spille en afgørende rolle i byggeriet af de nye supersygehuse. Det kan kan skabe nye muligheder for offentlig-private partnerskaber, OPP, i Danmark.

Flere regioner har fremskredne planer om nye former for samarbejde mellem det offentlige og private virksomheder, der kan blive vigtige test-cases for lignende konstruktioner på andre velfærdsområder.

Trods store forventninger er OPP aldrig for alvor slået igennem. Danmark halter langt efter andre europæiske lande som Storbritannien, Holland, Spanien og Irland.  Men det kan supersygehusene lave om på. Private virksomheder skal spille en aktiv rolle og være med til at sikre et sygehusvæsen i global topklasse.

Login