Kan svenskerne redde Vestas?

Fyringen af Vestas’ topchef, Ditlev Engel, markerer et kulturelt skifte i retning af mere stabilitet og lønsomhed, men færre overraskelser. Trækhesten i den store danske vindmøllesektor er på vej ind på en sund kurs. Men om selskabet genfinder rollen som sektorens nødvendige udviklingslokomotiv, er endnu uvist.

Nye og mere stabile vinde vil efter al sandsynlighed blæse ind over den danske vindmøllesektor efter fyringen af Ditlev Engel som topchef i Vestas. 

Udpegelsen af den tidligere Ericsson-chef, svenskeren Anders Runevad, tyder på, at der er grund til at ånde lettet op i den danske vindmøllesektor – i hvert fald midlertidigt. Vestas synes at være på vej mod at genfinde sine ben og blive en sund forretning, og det er umiddelbart godt nyt for en sektor, der altid har været dybt afhængig af de store vindmølleproducenters velbefindende. Se figur 1 og tekstboks.

Et af bestyrelsesformand Bert Nordbergs klare mål med at besætte posten med den herhjemme stort set ukendte svensker er nemlig behovet for et kulturskifte.

Login