Sygemelding til chefen nedbringer fravær

Sygefravær i virksomheder og offentlige institutioner kan nedbringes, hvis man tvinges til at ringe direkte til den ansvarlige chef, viser forskning fra Aarhus Universitet. Det er også erfaringen på fritidshjemmet Bakkehuset på Amager, der udmærker sig som en af de daginstitutioner i København, hvor personalet har det laveste sygefravær. Det handler om god ledelse, viser forskningen.

Hvis man tvinges til at ringe direkte til den ansvarlige chef, når man vil melde sig syg, så falder sygefraværet markant. Det er en af de konklusioner, som man har klarest forskningsmæssigt belæg for inden for forskningen i sygefravær, siger Niels Westergård-Nielsen, der er professor i økonomi ved Aarhus Universitet. Han har forsket i årsagerne til sygefravær både i Danmark og internationalt.

”Det har en vis betydning, hvordan sygefravær bliver indmeldt i organisationen. Hvis det meldes direkte til ledelsen, når medarbejderne er syge, er der mindre af det. Der er en klar sammenhæng,” siger Niels Westergård-Nielsen.

Læs også: Syg debat om øv-dage

Login