Tech-branchens superstars: Danmark kan udfordre Silicon Valley

Der er opbrud på den globale tech-scene. Investorerne er blevet dristige og sultne, og Danmark har lige nu det hurtigst voksende startup-miljø i Norden. Det giver os en historisk mulighed, erklærer en række globale supertech-iværksættere. Men kun hvis rammevilkårene ændres.

”Vi taler om et window of opportunity. Det er lige nu, det sker. Danske tech-virksomheder blander sig for alvor med de helt store. Scenen er fordoblet siden sidste år, og samtidig flyver nogle af de tungeste venture-kapitalister til København i tiltro til, at de kan gøre gode forretninger her.”

Stjerne-iværksætteren David Helgason, der står bag Unity Technologies med mere end 1.000 ansatte i 20 lande og med en markedsværdi på over en milliard dollar, er ikke i tvivl: Hvis Danmark udformede en ambitiøs vækststrategi for startups, ændrede på fem centrale rammevilkår – særligt skattevilkårene – og dernæst meldte klart ud til omverdenen, så kunne vi udfordre Silicon Valley. Se figur 1.[graph title="Hvem tilbyder de bedste vilkår for tech-startups?" align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/09/MAK-JJM_Hvem-tilbyder-bedste-vilkaar-for-tech-startups-01-1.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/09/MAK-JJM_Hvem-tilbyder-bedste-vilkaar-for-tech-startups-01-1.png" caption="Figur 1" text="" ][/graph]

”Det er det helt rigtige tidspunkt. Der er momentum lige nu,” siger han.

Login