Tech-forfatter: Digital detox skal redde demokratiet

Digitaliseringen stiller os ifølge den britiske sociolog og tech-forfatter, Jamie Bartlett, over for to scenarier. Det dystopiske, hvor autoritære praksisser og regimer vinder frem, og det utopiske, hvor demokratiet stortrives, og produktivitetsfremgang giver mennesket større frihed og velfærd. Bartlett advarer om, at det dystopiske scenarie lige nu har overtaget.

Borgere og politikere verden over er så afhængige af sociale medier, at de er klar til at sætte private data og grundlæggende samfundsværdier på spil i jagten på det næste dopaminfix.

Samtidig er Facebooks forretningsmodel så dybt forankret i videresalget af sine godt to milliarder brugeres data, at selskabet får svært ved at vedligeholde sin hidtidige forretningsmæssige succes, hvis det samtidig skal leve op til de nye folkelige forventninger og politiske reguleringer, som den aktuelle tillidskrise omkring selskabet vil udløse.

Det mener den britiske sociolog, journalist og forfatter, Jamie Bartlett, der gennem mere end ti år har udforsket sociale medieplatforme og digitale kommunikationsteknologiers indvirkning på samfundet.

Login