Tidligere britisk minister: Kreativ vækst kræver øremærkede skattefordele

Vil man som land være med i kapløbet om at tiltrække internationale investeringer til film-, tv- og computerspilsproduktion, kræver det, at man kan tilbyde skattefordele, siger Ed Vaizey, tidligere britisk minister for kreative erhverv.

”Skatterabatter er uden sammenligning det mest effektive instrument til at skabe vækst i de kreative brancher.”

Ed Vaizey, tidligere minister for kreative erhverv under premierminister David Cameron, var krystalklar i sit svar på, hvad der skal til, hvis Danmark skal have succes med at skabe et nyt erhvervseventyr i kølvandet på de internationale film-, tv- og spilsuccesser, der er kommet ud af mange års offentlig kulturstøtte, da han i tirsdags gæstede Danmark.

Her var han inviteret af den nye danske medieklynge for digitale visuelle brancher for at fortælle om de britiske erfaringer med at skabe vækst på skuldrene af de resultater, der bl.a. er skabt ved hjælp af offentlige støttekroner. Og det første værktøj, han trak op af bowlerhatten, var en anden variant af den offentlige støtte, nemlig skattefordele. Det, på trods af at han som konservativ politiker med sine egne ord ellers ikke er stor fan af øremærkede skatterabatter.

Login