Tunge aktionærer klar til oprør i MT Højgaard

Efter flere års arbejde er en længe ventet fusion af holdingselskaberne bag MT Højgaard faldet til jorden. Bag kulissen raser en række store danske investorer over forløbet og gør nu klar til at sætte tommelskruerne på ejerne bag koncernen.

Efter årevis med snak og gode intentioner så det i foråret endelig ud til, at ejerne bag entreprenørgiganten MT Højgaard var blevet enige om en børsnotering af den hæderkronede byggegigant. I mange år har MT Højgaard lidt under, at det kun var virksomhedens ejere og ikke selskabet selv, der var noteret på børsen, men i februar kunne MT Højgaard-formand Søren Bjerre Nielsen løfte sløret for, at man nu ville fusionere koncernens holdingselskaber og skabe en langt mere hensigtsmæssig struktur.

Med det enkle træk ville MT Højgaard både blive en langt mere gennemskuelig koncern og en langt mere attraktiv aktie på fondsbørsen.

Initiativet kom efter flere år med forbedrede resultater under ledelse af den nye MTH-direktør Torben Biilmann, men for nylig måtte ejerne bag koncernen chokere de øvrige aktionærer med meldingen om, at den fusion, de fleste anså som en formalitet, nu var faldet til jorden.

Login