Udenlandsk kapital sværmer om fremtidens danske unicorns

Mindst en håndfuld danske tech-startups har potentiale til at blive unicorns inden for de næste fem år. Og flere rykker frem i pipelinen.

Danske tech-startups skovler penge hjem. Faktisk er den danske startup-scene så interessant for udenlandske investorer, at vi sidste år for første gang slog Finland på at tiltrække investeringer til nordiske startup-selskaber. Konkret hentede danske startups mere end 446 millioner dollar hjem fordelt på 123 investeringer. Dermed slog vi for alvor igennem som en seriøs hub for tech-investeringer fuldt på højde med de stærke startup-byer Stockhom og Helsinki. Se figur 1.[graph title="Danmark er en magnet for venturepenge" align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2017/02/Mak_fig1_Danmark-er-en-magnet-for-venturepenge.png" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2017/02/Mak_fig1_Danmark-er-en-magnet-for-venturepenge.png" caption="Figur 1" text="2016 blev et rekordår for investeringer i danske tech-startups. I alt var der investeringer for 446,13 millioner dollars fordelt på 123 investeringer." ]Kilde — The Nordic Web, The Danish 2016 Funding Analysis.[/graph]

Dansk-stiftede Unity Technology hentede alene 181 millioner dollars hjem i 2016 og røg dermed ind i den famøse klub af såkaldte unicorns, som er selskaber til en værdi af mere end 1 milliard dollar. Også Sitecore rykkede op blandt enhjørningerne, da selskabet blev solgt til kapitalfonden EQT. Og ser man på de seneste års største investeringer i danske tech-selskaber, så har mindst otte selskaber potentialet til at rykke op i unicorn-ligaen. Det vurderer partner i Deloitte Jacob Simonsen. Han anslår, at de tre til fem af dem vil forvandle sig til unicorns inden for de kommende fem år.

”Omkring otte til ti danske selskaber har nu tiltrukket venturekapital af så stor størrelse, at det snart bliver rigtig sjovt. Alle de ti har potentialet til at blive unicorns. Det bekræfter den betydelige mængde af udenlandsk kapital. Hvis ikke det sker, er det i hvert fald ikke, fordi der mangler penge til at få dem til at vokse,” siger Jacob Simonsen.

Login