Udskældt kapitalfond bruger 50 millioner kr. på forsvar

Det har været en dyr affære at opbygge et forsvar for Altor i erhvervsskandalen om OW Bunkers konkurs, viser materiale som InsideBusiness er kommet i besiddelse af. Kromann Reumert har også hjulpet fondens hovedpersoner, selv om advokathuset spillede en hovedrolle ved børsnoteringen.

Der bliver brugt mange millioner kroner på advokater og rådgivere, når en kapitalfond kæmper mod det, der er noget nær det værst tænkelige juridiske mareridt. InsideBusiness kan nu give en unik indsigt i de udgifter, som den udskældte svenske kapitalfond Altor har brugt på at forsvare sig i den betændte sag om OW Bunkers kollaps den 7. november 2014 ­– bare syv måneder efter olieselskabets børsnotering.

I alt er der spenderet knap 50 mio. kr. på rådgivere i forbindelse med sagen. Mest opsigtsvækkende er det britiske advokathus Slaughter and May, der er blevet kaldt Londons fineste advokathus, med hovedsæde på 1 Bunhill Row, der har sendt fakturaer for 27 mio. kr.

Slaughter and Mays opgave har primært været at sikre alt det materiale, som OW Bunkers medarbejdere har været involveret i forbindelse med OW Bunker-sagen. Materialet skal bl.a. sikre et stærkt forsvar for at imødegå fremtidige retskrav mod Altor-topfolkene Søren Johansen og Petter Samlinn og andre personer i kapitalfondens bagland.

Login