Undersøgelse: Danske bestyrelser kan opdeles i A-hold og B-hold

Mange bestyrelser bidrager ikke med den værdiskabelse til virksomheden, som de selv tror. Det afdækker data fra 1.451 bestyrelser og virksomheder. Samme data kortlægger en række specifikke adfærdsmønstre, som er afgørende for værdiskabelse, og derfor er der også en konkret opskrift på, hvordan en B-bestyrelse kan blive en A-bestyrelse, konkluderer BoardPartner, der står bag undersøgelsen.

Placeholder image
Maksimalt 30 procent af bestyrelserne vurderes som ’værdiskabende’. De resterende 70 procent som ’ikke helt så værdiskabende’. Den sidste gruppe er blevet klassificeret som B-holdet i undersøgelsen blandt 1451 bestyrelser udført af bestyrelsesnetværket BoardPartner. Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

I hvor høj grad mener du, at bestyrelsen bidrager til værdiskabelse i virksomheden?”

Det spørgsmål har Bestyrelsesnetværket BoardPartner stillet to år i træk til 1.451 bestyrelser samt direktører og ejerledere, og det er der kommet nogle tankevækkende svar ud af. Begge år har der vist sig at være stor diskrepans mellem bestyrelsernes egen opfattelse af, hvilken værdi de skaber, og direktører og ejerlederes opfattelse af værdiskabelsen. 

Datasættet afslører, at der er en klar sammenhæng mellem den adfærd, en bestyrelse har, og om den bliver opfattet som værdiskabende af virksomhedens øverste ledelse.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører