'Upskilling' de næste 12 måneder skal sikre virksomhedernes levedygtighed

Hver fjerde danske topleder tror ikke, at deres virksomhed er levedygtig om ti år, hvis den fortsætter sin nuværende kurs. Store investeringer og hastige strategiændringer er derfor på programmet mange steder, og ’upskilling’ af medarbejderne er et stort behov. Vores kompetencer følger nemlig ikke med opgaverne og udfordringerne.

Foto: Scanpix
Stine Bjerre Herdel

Det kan være en virkelig god forretning at forberede sig på fremtiden. Virksomheder, der aktivt og strategisk forbereder sig på, at fremtiden kan ændre hele forretningsfundamentet, tjener 33 procent mere end gennemsnittet af alle virksomheder. Det viste resultatet af et langtidsstudie tilbage i 2018, hvor forskere gennem syv år fulgte 70 større europæiske virksomheder.

Måske netop derfor, midt i en usikker tid, ruster rigtig mange virksomheder på tværs af brancher og lande sig lige nu aktivt til fremtiden. I løbet ad de næste 12 måneder vil de sætte gang i strategisk arbejde og foretage store investeringer, der skal sikre deres levedygtighed. 

Målrettet ’upskilling’, det vil sige en opgradering af de ansattes kompetencer, er blevet en faktor, der kan betyde liv eller død for virksomhederne i løbet ad få år.

Herhjemme i Danmark er det hver fjerde topleder, der vurderer, at deres virksomhed ikke er økonomisk levedygtig om ti år, hvis ikke kursen bliver justeret inden for kort tid.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu