Vækstplan DK: Sorte virksomheder – flere job

"Stærke virksomheder, flere job” hedder det i regeringens nye vækstplan. Men det bliver ikke grønne job, for der er langt mellem de grønne visioner, mener både formanden for regeringens grønne vækstteam, økologerne og ingeniørernes formand. Førstnævnte, Danfoss-chefen Niels B. Christiansen, er dog i stil med sine kolleger i erhvervslivet godt tilfreds med planen, som han mener "rammer målskiven rigtig, rigtig pænt".

Selskabsskatten skal ned. Det samme skal energiafgifterne, omkostninger på affaldsområdet og spildevandsbetalingerne for store vandforbrugere. Den vægtbaserede emballageafgift skal helt afskaffes, og de planlagte kørselsafgifter for lastbiler, der ellers blev vedtaget af den borgerlige regering tilbage i 2009, skal ikke gennemføres.

Sådan lyder en række af nøglepunkterne i den såkaldte konkurrenceevnepakke ”Vækstplan DK – stærke virksomheder, flere job”, som regeringen offentliggjorde i går. Planen skal, ifølge regeringen, skabe 150.000 nye private arbejdspladser inden 2020, eller hvad der svarer til cirka tre fjerdedele af de 200.000 produktionsjob, Danmark har mistet de seneste årtier.

Umiddelbart vækker planens lempelser af virksomhedernes omkostninger begejstring i erhvervslivet. Bl.a. kalder DI’s administrerende direktør, Karsten Dybvad, planen for ”et stærkt udspil, som vil give virksomhederne tillid til og mulighed for at skabe nye job i Danmark”.

Login