Vælgerne: VK er træt og nedslidt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen står over for sit livs udfordring, hvis han skal genskabe vælgernes tillid til regeringen. 59 pct. af vælgerne mener, at regeringen er ”træt og nedslidt” og kun 17 pct. mener, at regeringen har gjort det godt.  Det viser en meningsmåling, som YouGov Zapera har foretaget for Mandag Morgen blandt 1009 danskere. VK-regeringen mangler en klar vindersag og har mistet sit vælgerforspring i udlændingepolitikken og i den økonomiske politik. Og på folkeskoleområdet er der et større vælgerskred væk fra den borgerlige blok. Undersøgelsen er den hidtil hårdeste dom over regeringens indsats.

De seneste måneders regeringsoffensiv for at genvinde det politiske initiativ over for vælgerne er mislykkedes. Alt tyder på, at vælgerne har mistet troen på VKs politiske projekt. Et klart flertal i befolkningen på 59 pct. mener, at VK-regeringen er “træt og nedslidt”.

Den manglende tiltro kommer ikke bare fra oppositionens vælgere, men i lige så høj grad fra egne tilhængere: Fire ud af ti af de vælgere, der agter at stemme på Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti eller Liberal Alliance ved et kommende folketingsvalg, er enige i, at “træt og nedslidt” er en passende karakteristik på regeringen. Kun godt en tredjedel mener, at VK har mere at byde på. Se figur 1.

Det fremgår af en omfattende vælgerundersøgelse, som analyseinstituttet YouGov Zapera har udarbejdet for Mandag Morgen. Undersøgelsen, der er lavet i perioden 3.-7. december og omfatter 1.009 danskere mellem 18 og 74 år, viser, at der set med regeringens øjne er meget få lyspunkter i det billede, der tegner sig frem mod det folketingsvalg, som senest skal afholdes i november 2011.

Login