Vækst handler om de rigtige mennesker

”Der er brug for at nytænke iværksætterindsatsen og få folk ind i systemet, der rent faktisk ved noget om iværksætteri.” Sådan siger Lars Fløe Nielsen, medstifter af og Senior VP Technical Marketing i succesvirksomheden Sitecore, der i sidste måned blev solgt til kapitalfonden EQT for et større milliardbeløb. Mandag Morgen har sat Lars Fløe Nielsen i stævne sammen med nyslået ”Entrepreneur of the year” Michael Mortensen og partner i EQT Morten Hummelmose til et eksklusivt tredobbelt interview om vækst. ”Vækst handler om mennesker,” siger de tre vækstfrontløbere samstemmende og anbefaler, at politikerne satser på at skabe en kultur, hvor ambition, risikovillighed og stædighed betaler sig.

På mange måder ser verden vidt forskellig ud fra en dansk byggeplads, et rutefly mellem globale it-hubs og de bonede gulve i en kontorbygning på Strandvejen i Hellerup. Men når det kommer til essensen af det at skabe vækst, er serieiværksætteren Michael Mortensen, teknologiinnovatøren Lars Fløe Nielsen og investoren Morten Hummelmose helt på linje. Som Morten Hummelmose udtrykker det fra sit kontor i Hellerup, hvorfra han leder den skandinaviske investeringsfond EQT’s danske aktiviteter:

”Det helt afgørende for at vækste en virksomhed er teamet omkring den – både bestyrelse og ledelse. I den sammenhæng er det selvfølgelig vigtigt at sikre og fortsætte den kultur og det DNA, som i første omgang har gjort, at virksomheden har et vækstpotentiale,” siger han.

To danske virksomheder, der i øjeblikket i den grad samler et team, der kan få dem til at lyse op på den danske væksthimmel, er softwarevirksomheden Sitecore og entreprenør- og ejendomsudviklingsvirksomheden CASA.

Login