Væksteksperter: Tesla viser vejen til Troels Lund Poulsens vækstdrømme

”Det er ikke noget tilfælde, at den eneste nye, store bilvirksomhed i verden i nyere tid, blev etableret i Californien. Det californiske økosystem har alle ingredienserne til at skabe virksomheder, der som Tesla, vokser sig store lynhurtigt.” Det konstaterer direktør i Vækstfonden Christian Motzfeldt. Han mener, at Danmark skal tage ved lære af Californien - og særligt økosystemerne omkring virksomheder som Tesla – hvis vi på 4 år skal skabe 32 nye danske virksomheder med over 1.000 ansatte inden 2020, som erhvervsminister Troels Lund Poulsen i sidste uge proklamerede. Tesla, der blev stiftet af en gruppe innovative ingeniører i Silicon Valley i 2003, er de seneste 5 år vokset med mere end 2.000 ansatte om året fra knap 900 i 2010 til 14.000 i 2015. ”Det er en ekstrem vækst, der kræver en ekstremt aggressiv og ambitiøs ledelse samt aggressive, risikovillige investorer. Og det er noget af den kultur, vi har behov for at overføre til Danmark, hvis vi skal lykkes,” siger Christian Motzfeldt.

To reaktioner går igen, når man konfronterer danske væksteksperter med erhvervsminister Troels Lund Poulsens nyudmeldte mål om at skabe 32 nye danske virksomheder med over 1.000 ansatte på blot 4 år: forundring og respekt.

Som markedsdirektør i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv Søren Friis Larsen siger:

”Det er lidt sjovt, hvordan han er nået frem til lige 32 virksomheder. Det er en meget ambitiøs målsætning, siden vi ikke har skabt nogen virksomheder med over 1.000 ansatte i 20 år. Men hatten af for politikere, der sætter barren højt.”

Login