Vær med til at finde årets innovative danskere

Sig farvel til de ordninære præstationer. Dagens og morgendagens vækst skabes af dygtige ledere og innovative ildsjæle, der har nogle sjældne og meget efterspurgte egenskaber. Denne udgave af Mandag Morgens månedsmagasin Navigation tegner et præcist og levende billede af de erhvervsledere, der står bag nogle af Danmarks største eksportsucceser i de senere år. Det er bl.a. folk som Arlas Peder Tuborgh, ECCO’s Dieter Kasprzak, arkitekten Mette Kynne Frandsen eller den innovative netværker Jørgen Mads Clausen fra Danfoss. Fællesnævneren for Danmarks dygtigste erhvervsledere er, at de alle har et stærkt globalt udsyn og et solidt internationalt netværk, hvor de henter ny inspiration og hurtigt kan afkode de nye markedsbehov.

Enkeltpersonerne lykkes kun i længden og vil kun være i stand til at performe som de bedste i verdensklassen, hvis Danmark også har et veludviklet økosystem af iværksættere, vidensinstitutioner og innovative virksomheder. Vinderkoden til ny vækst skal findes i de innovative økosystemer og de personer, som bygger bro og magter at forvandle ideerne til nye forretninger, viser de seneste undersøgelser. Novozymes’ innovative topchef, Peder Holk Nielsen, er dygtig til at ”samle på mennesker”, og det er netop denne evne til at samle og bringe de rigtige mennesker sammen om ambitiøse projekter, der udgør forskellen på de ordinære virksomheder og de fremragende virksomheder.

I de kommende uger og måneder vil Mandag Morgen fortsætte jagten på de innovative ildsjæle og ledere, som er dem, Danmark skal leve af. Vi inviterer samtidig alle vores læsere og kunder til at være med til at identificere Danmarks mest innovative personer. Fra på fredag kan du være med til at nominere de personer, som du mener, bør være med på Mandag Morgens nye rangliste over Danmarks 100 mest innovative personer.

I stedet for at fortsætte de endeløse diskussioner i samfundet om rammevilkår, strukturer og love er det på høje tid, at vi også får kortlagt, hvilke personer der driver væksten og skaber de nye innovative ideer. Det er stærke personligheder og ledere, der skaber de allerstørste forandringer i erhvervslivet og i samfundet som sådan.

Det kan man også se i den nye generation af erhvervsledere, som har sat sig for at udvikle en ny grøn forretningsmodel, som bygger på ressourceeffektivitet og social bæredygtighed. Fremtidens konkurrencemodel er grøn, og om få dage offentliggør Mandag Morgens internationale initiativ Sustainia sammen med FN´s generalsekretær Ban Ki-moon 10 eksempler på virksomheder og løsninger, som er i færd med at bygge den nye bæredygtige økonomi. Det sker i New York, men i Danmark har vi også en stribe virksomheder, der som bl.a. Grundfos og Arla er ved at blive frontløbere i transformationen af kapitalismen i mere bæredygtig retning. Det er en fascinerende rejse, og den tilbyder samtidig en spændende mulighed for at skabe en mere holdbar form for vækst.

Også i den offentlige sektor kan man se tegn på dette opbrud. En række innovative frontløbere er i gang med at gøre ressourceeffektivitet og samskabelse med borgerne til en motor for forandring, som kan bringe store produktivitetsgevinster og forbedre velfærden for de samme eller måske endda færre penge. I dette nummer fortæller vi historien om, hvordan Aarhus Kommune søger helt nye veje, hvor kærlighed og mere magt til borgerne kan skabe fremragende resultater og give borgerne en langt bedre velfærdsoplevelse.

Rigtig god fornøjelse!


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu