Vaskeridirektørens vækstopskrift er bæredygtig

De Forenede Dampvaskerier er slået over i genbrugsbranchen. Lige nu investerer den familieejede virksomhed halvanden krone i bæredygtighed for hver krone, den tjener. En nødvendig investering i overlevelse, mener direktør Anders Thorgaard, som er en af de nye modige erhvervsledere, der ifølge bogaktuelle Steen Hildebrandt vinder fremtidens vækst, fordi de tør investere med hjertet.

For tolv år siden blev adm. direktør for De Forenede Dampvaskerier (DFD), Anders Thorgaard, præsenteret for et produkt, han i første omgang takkede nej til. Produktet lå for langt fra familiedynastiets kerneforretning. Men da han kort efter så det demonstreret, slog han alligevel til.

Den beslutning har krævet investeringer og udvikling lige siden. Men direktøren sagde alligevel ja, for netop det produkt rummede kimen til at fremtidssikre den familievirksomhed, som hans far, K.P. Thorgaard, etablerede i 1958, og som ud over De Forenede Dampvaskerier også tæller rengøringsvirksomheden Elite Miljø og DFD Sygehusvaskeri.

I 2012 fik det nye rengøringsprodukt Viima EU’s Miljøpris. Viima gør rent uden brug af kemi og efterlader så få bakterier, at det er en hastigt voksende succes i medicinal- og sundhedsindustrien og lignende brancher, hvor rent betyder klinisk rent. Og så virker det med kun en brøkdel af det vand, der bruges i forbindelse med gængse rengøringsprodukter.

Login