Venturefondenes darlings: Modne iværksættere med unge virksomheder

Det er ikke soloryttere og unge genier, der  skaber fremtidens succesvirksomheder. Venturefondene foretrækker teams af erfarne iværksættere med stort branchekendskab og høj uddannelse. Til gengæld investerer de i mindre og yngre virksomheder end tidligere. Det viser en ny analyse, som Vækstfonden offentliggør i dag. Den tegner en interessant og overraskende profil af venture-kapitalens darlings.

Det er de modne entreprenører, der er favoritterne, når ventureinvestorerne skal udvælge de potentielle erhvervssucceser, de vil satse deres penge på. Ofte er iværksætterne et stykke oppe i årene og har allerede en stribe selskaber bag sig. De er typisk veluddannede – ofte på ph.d.-niveau – og har et solidt fundament i deres branche.

Det viser en analyse, som Vækstfonden offentliggør i dag.

Siden 2008 har 108 danske iværksætterselskaber hentet tilsammen 1,3 milliarder kr. fra danske ventureinvestorer. Vækstfondens kortlægning af disse selskaber og deres stiftere tegner en interessant, og på mange måder overraskende, profil af Danmarks mest succesrige iværksættere.

Login