Vestager: ”Vi har lovet Ukraine at stå sammen til den allersidste dag”

Ruslands angreb på Ukraine har ifølge Margrethe Vestager forandret Europa fundamentalt. Hun taler for omkostningseffektiv oprustning i Europa og opfordrer til at finde andre allierede end blot det USA, der snart kan komme under Trumps styre igen.

Foto: Arthur Cammelbeeck
Claus Kragh

”Putin, han sidder derovre og venter på, at vi opfører os, som vi plejer. Som guldfisken, der – når den har taget en tur i kummen – har glemt, hvor den kom fra. Det er nogle gange lidt sådan, vi er. At vi ikke kan holde fokus. Vi bliver utålmodige.”

Putin, han sidder derovre og venter på, at vi opfører os, som vi plejer. Som guldfisken, der – når den har taget en tur i kummen – har glemt, hvor den kom fra.

Margrethe Vestager
EU’s konkurrencekommissær.

Margrethe Vestager er i gang med det sidste år af sine to femårige perioder som EU’s konkurrencekommissær, hvoraf den sidste periode er som ledende næstformand i Ursula von der Leyens ’geopolitiske kommission’. Og hun er stærkt optaget af, at EU med den direkte konfrontation med Rusland står i en helt anderledes situation, end da hun første gang tiltrådte i 2014 og lancerede en række opsigtsvækkende konfrontationer med techgiganterne fra USA.

”Statsledere og borgere har fået nye erfaringer. Det er ikke et enten eller – nationalt eller europæisk. Vi er nødt til at have europæiske løsninger. Det gælder i forhold til vacciner. Det gælder i forhold til energikrisen, og det gælder i sandhed i forhold til at kunne indfri det løfte, vi har givet Ukraine, nemlig at stå sammen med dem til den allersidste dag,” siger Vestager.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024