Video: Det franske præsidentvalg er endnu ikke afgjort

Selv om socialisten Francois Hollande søndag vandt første runde af det franske præsidentvalg og nu ligger med et solidt forspring til Sarkozy i meningsmålingerne, er det for tidligt at udråbe ham som vinder. Mandag Morgens Europaekspert Claus Kragh analyserer her den franske valgkamp, der nu går ind i sin afgørende fase.

Sarkozys udadvendte personlighed og medietække kan meget vel blive afgørende, nu hvor mediedækningen intensiveres i valgkampens slutspurt.

Dertil kommer hans Sarkozys styrke i forhold til Hollande ift. den store gruppe af højreorienterede vælgere på 20 pct., der stemte på Marine Le Pen i første valgrunde. Det forventes, at Sarkozy nu vil forsøge at appellere til den gruppe ved at bringe temaer som halalkød og særregler for minoriteter ind i debatten.

Samtidig vil den finansielle sektor arbejde for at styrke Sarkozy ved at male fanden på væggen i forhold til Hollandes økonomiske politik.

Selv om Hollande alt andet lige ligner den mest sandsynlige vinder, er der altså god grund til endnu ikke at afskrive Sarkozy i kampen om den franske præsidentpost.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu