Video: Højdepunkter fra retssag om dansk turismes fremtid

Tirsdag d. 5/4 2011 afholdt Mandag Morgen i Sø- og Handelsretten en ”retssag” om dansk turismes fremtid, hvor en række erhvervsledere og nøglepersoner var inviteret til at vidne foran dommerpanelet, der bestod af Henrik Rothe, Flemming Borreskov og Stina Vrang Elias.

Se flere indslag og videoer på MM TV.

Det var en fiktiv retssag, hvor turisterhvervet havde sagsøgt Kongeriget Danmark for ikke at gøre nok for turismen, og den blev afviklet som led i Mandag Morgens Destination Danmark-projekt, hvor HORESTA, Danske Regioner, Wonderful Copenhagen, Københavns Lufthavn, Kulturarvsstyrelsen og MCI Group er hovedpartnere.

I denne video kan du se et sammendrag fra hele dagen med bl.a. Katia Østergaards og Lars Sandahl Sørensens vidneudsagn samt advokaternes procedurer.

Interview med forsvarsadvokat, Klaus Ewald Madsen fra advokatfirmaet Bech-Bruun

Forsvarets påstand var, at Danmark ikke skal lave en pick the winner-strategi for turisme, da Danmark ikke har udsigt til at få succes med en sådan strategi. I denne video kan du se et interview med forsvareren for Kongeriget Danmark, Klaus Ewald Madsen.

Interview med anklager, Johan Løje fra advokatfirmaet Sandel, Løje & Wallberg

Anklagesiden, der repræsenterer turisterhvervet, mener, at der er et stort uforløst potentiale i dansk turisme. Væksten på europæisk plan har været høj, men Danmark er ikke fulgt med. En målrettet dansk satsning på turisme kan bl.a. skabe flere arbejdspladser i Danmarks yderområder og øge væksten i dansk økonomi. Se interview med anklageren, advokat Johan Løje.

Domsafsigelsen: Retspræsident, Henrik Rothe afsiger sammen med lægdommerne Stina Vrang Elias og Flemming Borreskov den endelige dom.

Der var bred enighed i dommerpanelet om, at rammevilkårene for turismeerhvervet bør være de samme som for andre erhverv. Men erhvervet er også forpligtet til at kigge indad. Det kræver et nyt mindset hos aktørerne at forløse turismens potentiale for at skabe vækst.

Forrige artikel Vækstens Team Danmark Vækstens Team Danmark Næste artikel Teaterfornyeren