Branchechef: Vindindustrien skal ruste sig til global vækst

Danske underleverandører skal holde sig skarpe, hvis de skal overleve i den hæsblæsende globalisering af markedet for havvind, som sker lige nu, siger Jan Hylleberg, direktør i Vindmølleindustrien.

Der er ikke tid til at hvile på laurbærrene for de mange succesrige danske virksomheder, der lever af at være underleverandører til vindmølleindustrien. De skal indse, at det ikke længere er nok at kunne levere til et dansk, tysk eller spansk marked. Hvis man også i fremtiden vil være blandt de mest succesrige virksomheder, skal man kunne levere til branchens store spillere som MHI Vestas, Siemens og GE Alstom overalt på kloden.

Sådan lyder formaningerne fra Jan Hylleberg, adm. direktør i brancheorganisationen Vindmølleindustrien. Han tilføjer dog samtidig, at rigtig mange aktører i den danske vindsektor står med gode forudsætninger for at høste deres del af fortjenesterne ved det globale boom, der i øjeblikket præger vindindustrien i almindelighed og nichen for havvind i særdeleshed.

”Med den udvikling, vi ser lige nu, skal du som dansk underleverandør bringe dig i stand til at kunne følge dine kunder på de markeder, hvor de er. Ellers er der en overhængende fare for, at du bliver valgt fra,” siger Hylleberg og fortsætter:

Login