Yale-professor om fremtidens klimapolitik: Vi må acceptere at lide under klimaforandringerne for at få alle med

INTERVIEW: Vi har ikke råd til at forhaste os på vejen hen mod klimaneutralitet, selv om mange er blevet utålmodige. Ifølge den bogaktuelle professor Dan Esty, der har en fortid i Det Hvide Hus, skal planeten reddes med grøn innovation, økonomiske incitamenter og globalt samarbejde.

Det grænseoverskridende og globale bliver meget konkret, når man står midt i en voksende epidemis tidlige fase og forsøger at agere taktfuldt og socialt uden at bidrage til smittespredningen.

Danmark er endnu ikke blevet lukket ned, da Mandag Morgen møder Dan Esty, advokat og professor ved Yale University, som er ved at afslutte samtaler med ivrige tilhørere ved et liveinterview, han netop har deltaget i på Altinget og Mandag Morgens domicil i det indre København. Men alle sociale interaktioner er i gang med at blive justeret.  

Som vi står her og hilser på hinanden med fødder eller albuer og fører samtaler med udvidet afstand, er globaliseringens konkrete socialpsykologiske konsekvenser svære at overse. Og det er ved den pointe, Esty begynder. Bare for at give et perspektiv på, hvor meget diskussionen har flyttet sig på 30 år.  

Login