Nyt Job til  
Bo Sandberg

Ydmyg økonom ny lobbyist for store kapitalejere

Bo Sandberg vil i sit nye job som cheføkonom i Aktive Ejere repræsentere Danmarks store kapitalejere i samfundsdebatten med ”ydmyghed og nysgerrighed”.

Claus Kragh

Om

Hvem?
Bo Sandberg

Hvilket job?
Cheføkonom, Aktive Ejere, fra 1. marts

Hvorfra?
Skattepolitisk konsulent i FSR – danske revisorer

 

Der findes ikke mange fora i Danmark, hvor de største kapitalfonde sidder til bords med både Danmarks rigeste familier og med alle danskernes pensionsfond ATP.

Men det gør de i brancheforeningen Aktive Ejere, der netop har ansat Bo Sandberg, 54 år og cand.polit., med officiel titel som cheføkonom. I realiteten bliver Sandberg dog nok snarere cheflobbyist for Aktive Ejere, der ikke har haft nogen nævneværdig medieprofil, siden den tidligere socialdemokratiske toppolitiker Henrik Sass Larsen i 2020 tiltrådte som administrerende direktør i det, der dengang hed DCVA – Danish Venture Capital and Private Equity Association.

Ansættelsen af Bo Sandberg kommer, efter at Aktive Ejere i efteråret 2023 ansatte den tidligere Venstreminister Peter Christensen som direktør ved siden af Sass Larsen i organisationens beskedne sekretariat i det centrale København.

Bo Sandberg har i over 20 år været en flittig gæst i danske mediers debat om virksomheders og kapitalejeres rammevilkår. Han har med ansættelser hos både arbejdsgiverne i det hedengangne Håndværksrådet og hos byggeriets arbejdere i BAT-Kartellet vist, at han ideologisk set kan skræve over skellet mellem rød og blå blok – et skel, der velsagtens er mindre end sædvanligt i en tid med en bred flertalsregering hen over midten. 

Blå bog

Baggrund

  • 2020-2023: Skatte- og boligøkonom i DI
  • 2013-2020: Cheføkonom i Dansk Byggeri
  • Cand.polit., Københavns Universitet, 1999.

Peter Christensen, der har en fortid som skatte- og forsvarsminister for Venstre, understreger i en pressemeddelelse, at Sandbergs opgave er at gøre Aktive Ejere og dets mærkesager mere synlige.

Sandberg selv lægger vægt på, at medlemsvirksomhederne i Aktive Ejere spiller en ”afgørende rolle i samfundsøkonomien og erhvervslivets økosystem” ved at tilvejebringe nyttig viden og risikovillig kapital.

Han ønsker at bringe Aktive Ejeres rammevilkår på dagsordenen i medierne og det politiske landskab, og han understreger, at han vil gøre det med ”ydmyghed og nysgerrighed”.

Omtalte personer

Bo Sandberg

Cheføkonom, Aktive Ejere
cand.polit. (Københavns Uni. 2000)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu