Nyt Job til  
Bo Sandberg

Ydmyg økonom ny lobbyist for store kapitalejere

Bo Sandberg vil i sit nye job som cheføkonom i Aktive Ejere repræsentere Danmarks store kapitalejere i samfundsdebatten med ”ydmyghed og nysgerrighed”.

Claus Kragh

Om

Hvem?
Bo Sandberg

Hvilket job?
Cheføkonom, Aktive Ejere, fra 1. marts

Hvorfra?
Skattepolitisk konsulent i FSR – danske revisorer

 

Der findes ikke mange fora i Danmark, hvor de største kapitalfonde sidder til bords med både Danmarks rigeste familier og med alle danskernes pensionsfond ATP.

Men det gør de i brancheforeningen Aktive Ejere, der netop har ansat Bo Sandberg, 54 år og cand.polit., med officiel titel som cheføkonom. I realiteten bliver Sandberg dog nok snarere cheflobbyist for Aktive Ejere, der ikke har haft nogen nævneværdig medieprofil, siden den tidligere socialdemokratiske toppolitiker Henrik Sass Larsen i 2020 tiltrådte som administrerende direktør i det, der dengang hed DCVA – Danish Venture Capital and Private Equity Association.

Ansættelsen af Bo Sandberg kommer, efter at Aktive Ejere i efteråret 2023 ansatte den tidligere Venstreminister Peter Christensen som direktør ved siden af Sass Larsen i organisationens beskedne sekretariat i det centrale København.

Bo Sandberg har i over 20 år været en flittig gæst i danske mediers debat om virksomheders og kapitalejeres rammevilkår. Han har med ansættelser hos både arbejdsgiverne i det hedengangne Håndværksrådet og hos byggeriets arbejdere i BAT-Kartellet vist, at han ideologisk set kan skræve over skellet mellem rød og blå blok – et skel, der velsagtens er mindre end sædvanligt i en tid med en bred flertalsregering hen over midten. 

Blå bog

Baggrund

  • 2020-2023: Skatte- og boligøkonom i DI
  • 2013-2020: Cheføkonom i Dansk Byggeri
  • Cand.polit., Københavns Universitet, 1999.

Peter Christensen, der har en fortid som skatte- og forsvarsminister for Venstre, understreger i en pressemeddelelse, at Sandbergs opgave er at gøre Aktive Ejere og dets mærkesager mere synlige.

Sandberg selv lægger vægt på, at medlemsvirksomhederne i Aktive Ejere spiller en ”afgørende rolle i samfundsøkonomien og erhvervslivets økosystem” ved at tilvejebringe nyttig viden og risikovillig kapital.

Han ønsker at bringe Aktive Ejeres rammevilkår på dagsordenen i medierne og det politiske landskab, og han understreger, at han vil gøre det med ”ydmyghed og nysgerrighed”.

Omtalte personer

Bo Sandberg

Tiltrædende cheføkonom, Aktive Ejere (1/3-2024)
cand.polit. (Københavns Uni. 2000)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu