AI: Designere skal lære et nyt sprog

Kan man designe en sofa, der kan være i en konvolut? Hvordan ville en kjole se ud, hvis den var skabt af Frida Kahlo? Hvad sker der, hvis man kombinerer en barnevogn med en firhjulstrækker? Kunstig intelligens kan hjælpe designere til at tænke i helt nye baner – men det er stadig designerne, der skal vurdere, om det kan fungere i praksis.

Peter Hesseldahl

Billed- og tekstgeneratorer som Midjourney eller ChatGPT har sendt chokbølger gennem stort set alle kreative erhverv, fra illustratorer til musikere og programmører.

Med kunstig intelligens er det pludselig blevet langt lettere og hurtigere at få sine idéer omsat til billeder og tekst eller at eksperimentere med løsninger, man førhen dårligt kunne forestille sig. 

Det gælder også i høj grad for designere og arkitekter, der på sekunder kan få de vildeste forslag frem på skærmen, tegnet i en kvalitet, der ville have taget flere dage for et menneske at skabe. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024