Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

AI kan gøre design og produktion helt lokal

En kunstig intelligens designede hundredvis af tallerkener, hver især tilpasset et bestemt sted på kloden og fremstillet af de lokale materialer. Space 10, Ikeas udviklingslaboratorie, stod bag forsøget. De individuelle løsninger viser en tilgang til produktion, der er nærmest det modsatte af, at alle bruger de samme ting med kryptiske svenske navne.

En af konsekvenserne, når kunstig intelligens kan overtage en del af designprocessen, er, at langt flere løsninger kan designes til den enkelte bruger. 

Industrialiseringen handlede i høj grad om at standardisere og masseproducere for at få priserne ned. Men med kunstig intelligens og en fleksibel digitalt styret produktion vil man hurtigere og billigere kunne generere og producere tusinder eller millioner forskellige designs, der hver især er tilpasset specifikke brugere eller situationer. 

Nutella viste vejen, da man allerede for seks år siden til en reklamekampagne fik en computer til at generere syv millioner forskellige etiketter til bøtterne med chokoladecreme.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024