Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Hvem skal have adgang til at læse dine tanker?

Med sensorer, der måler kroppens og hjernens signaler, er døren åbnet til at læse vores tanker og forbinde os langt tættere med den digitale teknologi. Men inden vi alle får implanteret en chip i hjernen, er det vigtigt at overveje, om det kan misbruges, advarer en af de førende forskere på området.

Foto: Nataliya Kosmyna/MIT Medialab

Det er tankevækkende, at de forskere, der arbejder med de mest avancerede og futuristiske anvendelser af teknologi, ofte er dem, der er mest begejstrede over mulighederne og samtidig mest bekymrede over konsekvenserne. 

Nataliya Kosmyna er et godt eksempel. Hun er en stjerneforsker inden for sammensmeltningen af mennesker og maskiner via det, der kaldes Brain Computer Interfaces

Nataliya Kosmyna

Siden 2017 Forsker ved Fluid Interface Lab, MIT Medialab
2016 L’Oreal-Unesco women in science award
2015 Ph.D i non-invasive Brain-Computer Interfaces, Université Grenoble-Alpes
Født 1990

Kosmyna har et laboratorium på The Medialab, der er del af MIT-universitetet i Boston. Her er utallige af de digitale teknologier, som har præget verden de seneste årtier, blevet udviklet – inklusive Legos Mindstorms robotlegetøj.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024