Interview med Tim Fu: Barokken og renæssancen vender tilbage

Lidt overraskende kan brugen af kunstig intelligens føre til arkitektur og design, der minder om århundreder gamle stilarter som renæssance og barok – eller som er baseret på de tidløse former, man finder i naturen. Det forudser den canadiske arkitekt Tim Fu, en af verdens førende brugere af AI som redskab i design.

Peter Hesseldahl

”Jeg tror, vi går fra minimalisme til maksimalisme. For mig er skønheden ved at bruge AI, at det kan skabe et mere komplekst design. Vi har længe haft en æstetik, som var præget af hensynet til masseproduktion, så vi har holdt os til simple og minimalistiske udtryk og en opbygning i ensartede moduler.”

Tim Fu er arkitekt og driver et designstudie i London. Indtil for nylig var han ansat i Zaha Hadid Architects i Londen, hvor han sad i tegnestuens udviklingsafdeling som specialist i algoritmisk design og kunstig intelligens.

Han har designet en lang række opsigtsvækkende og nyskabende bygninger, møbler og modetøj, der demonstrerer, hvordan en udstrakt brug af computerkraft tillader designere at skabe radikalt anderledes udtryk. I den henseende er Tim Fu blandt de førende i verden.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024