Ellemanns farvel til den blå familie giver nyt grønt råderum

<div>Jakob Ellemann-Jensen og de øvrige blå partiledere står i skyggen af deres røde kollegaer, når klima og miljø er øverst på dagsordenen. Her møder partilederne pressen efter forhandlinger om en grøn omstilling af landbruget.</div>
Jakob Ellemann-Jensen og de øvrige blå partiledere står i skyggen af deres røde kollegaer, når klima og miljø er øverst på dagsordenen. Her møder partilederne pressen efter forhandlinger om en grøn omstilling af landbruget.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Da valget blev udskrevet, poserede Jakob Ellemann-Jensen (V) for enden af et bord omringet af borgerlige partiledere. Det politiske familiefoto skulle signalere sammenhold. Men i dansk politik kan der ske meget på en måned.

Nu har Ellemann stilfærdigt lukket døren til det fælles borgerlige projekt for i stedet at ”læne sig ind” mod Mette Frederiksen (S) og et muligt regeringssamarbejde, som han sagde ved Venstres landsmøde forleden.

Det kan ligne den uundgåelige konsekvens af, at ideen om et forenet borgerligt Danmark led skibbrud i valgkampen. Et kig på tallene tegner billedet af en usædvanlig fragmenteret og spraglet blå blok. Partiernes vælgere er langt fra enige om, hvad de folkevalgte skal have fokus på i de kommende år. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024