Peter Hesseldahl er Mandag Morgens redaktør for digital omstilling. Han har tidligere dækket den teknologiske udvikling for bl.a. DR, TV2 og Politiken. Desuden har Hesseldahl i en årrække arbejdet som intern fremtidsforsker i LEGO og Danfoss, og som konsulent og projektleder i flere tænketanke i Danmark og udlandet. Forfatter til 7 bøger, senest "Omstilling til Fremtiden - Når teknologi bliver levende og liv bliver teknologi".
Fødevarer fremstillet af CO2
I teorien kan man forsyne en milliard mennesker med proteiner ved at bruge det CO2, som udledes alene fra Ægyptens produktion af cement. Et storstilet, koordineret dansk projekt skal omdanne CO2 fra luften til fødevarer.
Det er nok lige i overkanten at sige, at vi kan spise os ud af klimakrisen, men et stort anlagt projekt med støtte fra både Novo Nordisk Fonden og Bill og Melinda Gates Fonden forsøger at tage en ordentlig luns ud af problemet.
Idéen er at omdanne CO2 fra luften til protein, som kan erstatte noget af alt det kød, der i dag beslaglægger enorme landbrugsarealer, truer biodiversiteten og fører til en stor del af klodens udslip af drivhusgasser.
Det er et fascinerende perspektiv, og selvom teknologien stadig er på laboratoriestadiet, virker det realistisk, at mange millioner af mennesker vil kunne leve af proteiner fra en bioreaktor snarere end fra planter og dyr.