Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Pres for at bryde barrieren for biosolutions

Der er store forventninger til biosolutions som en ny kilde til både økonomisk vækst og grønne løsninger – ikke mindst i Danmark, der er blandt verdens førende i brugen af mikroorganismer. Men den nuværende EU-lovgivning er tung og striks, og både industrien og regeringen presser på for at lempe reglerne.

Onsdag præsenterer Margrethe Vestager et længe ventet ’Initiative on biotechnology and biomanufacturing’, hvor EU-Kommissionen ventes at skitsere, hvordan man ser bioteknologi og biosolutions passe ind i den grønne omstilling og europæisk industripolitik.

Det er en udmelding, der vil blive fulgt meget opmærksomt her i landet, for Danmark er et af de lande i verden, hvor produktion på basis af mikroorganismer har størst betydning. Alt tyder på, at det er en sektor, der i de kommende år vil blive en langt større del af den danske industri.

Det er imidlertid også et område, der er ret stramt reguleret sammenlignet med Kina og USA, og der er en udpræget frustration i industrien over de nuværende regler, som mange føler er unødigt omstændige og præget af at være udformet på et tidspunkt, hvor de centrale teknologier inden for biosolutions var langt fra så modne som i dag. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024