Kommentar af 
Erik Rasmussen

Lær at elske kriserne – de er en vej til succes

Omfattende kriser er ikke kun trusler mod fremtiden, men kan lære virksomhederne at omstille sig til markant ændrede vilkår og dermed åbne helt nye forretningsmuligheder. Her præsenteres ti veje til én vinderstrategi - og hvad det kræver at gennemføre den.

Lev med dem – eller lev af dem. Det er den ultrakorte udgave af de udfordringer og muligheder, kroniske kriser åbner for enhver virksomhed. 

Vi skal forberede os på, at kriserne bliver det normale og blot afdækker en tilstand, der har været undervejs i årevis.

Erik Rasmussen
Stifter af Sustainia og Mandag Morgen

Starten på det nye år har leveret en række analyser af såvel eksisterende som forventede kriser. Det er ikke tilfældigt. Kriserne står i kø og forstærker hinanden og har uoverskueligheden og uforudsigeligheden til fælles. Vi skal forberede os på, at kriserne bliver det normale og blot afdækker en tilstand, der har været undervejs i årevis.

Når kriserne rammer os særligt hårdt netop nu, er det resultatet af, at vi i adskillige år har overhørt mange advarsler fra videnskaben, tænketanke og andre eksperter, der har kortlagt de kræfter, der bestemmer vores fremtid. Det være sig klimaet, de storpolitiske magtbalancer, risikoen for pandemier, demokratiernes udvikling, manglende handlekraft og så videre. World Economic Forums Global Risks Report er blot ét eksempel på det utal af rapporter, der har advaret os gennem årene. Fordi vi har trodset advarslerne så længe, har vi givet kriserne optimale vækstbetingelser og gjort dem tilsvarende sværere at løse.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024